Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Gör dina egna praliner av choklad

Publicerat onsdag 5 februari 2014 kl 15.31
"Använd fantasin och byt ut smaken"
(12 min)
1 av 2
Chokladtryfflar med Baileys. Foto: Camilla Milton/Sveriges Radio Skaraborg
2 av 2
Praliner med päronlikör och passionsfruktspuré. Foto: Camilla Milton/Sveriges Radio Skaraborg

Sugen på chokladpraliner? Rosita Jansson hjälper dig att göra dina egna.

Det låter väldigt enkelt att göra sina egna chokladpraliner. I alla fall när man lyssnar till någon som kan sin sak.

Vi bjöd in Rosita Jansson till radiohuset, och hon både gjorde goda praliner och berättade steg för steg hur hon gjorde.

Lyssna på inslaget, så blir du din egen pralintillverkare.

Ingredienser till chokladpraliner:

Baileystryffel

2,5 dl grädde

25 g glykos

250 g mörk choklad

250 g ljus choklad

25 g smör

¾ dl Baileys

Passionspraliner

0,7 dl grädde

94 g socker

125 g passionsfruktpuré

500 g vit choklad

32 g smör

Päronkonjakspraliner

250 g grädde

70 g honung

300 g mörk choklad

120 g ljus choklad

38 g smör

65 ml Xanté

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".