Foto: Per Eriksson/Scanpix

Nu har sjuksköterskeupproret nått Skaraborg

1:45 min

Nu tar sjuksköterskor hjälp av sociala medier i kampen om högre ingångslön. Via en facebookgrupp som startats i Skövde så uppmanas blivande sjuksköterskor att tacka nej till en ingångslön på under 25 000 kronor i Skaraborg.

I söndags tog Hanna Guvå det så kallade sjuksköterskeupproret till Skövde. Det handlar om blivande sjuksköterskor, som tillsammans går ihop och tackar nej till jobb för under 25 000 kronor i månaden.

– Det är en facebookgrupp som heter "Inte under 25 000 i ingångslön". Det handlar om att vi studenter ska kunna stötta varandra och diskutera olika lönevilllkor och så som vi får runtom i Skaraborg.

På Skövde högskola så har upproret nu börjat spridas bland studenterna. Marika Wallqvist som sitter i ett grupprum på Skövde högskola, hon tycker att kravet på högre lön är rimligt. Men själv har hon ändå tackat ja till att jobba på sjukhuset i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista