Bandy

Villa vann direkt i omstarten

3:41 min

Tabelltrean Villa Lidköping besegrade Kungälv med 8-3 i omstarten av Elitserien och segern får anses fullt rättvis även om Villa inte gjorde någon av sina bättre insatser.

2727 åskådare fick bevittna lite av en chocköppning från gästerna då serietian från Kungälv gjorde matchens två första mål.

Första målet kom till efter ett fint utkast av målvakten David Borvall som friställde Mikko Lukkarila som inte gjorde något misstag.

Drygt två minuter senare utökade Kungälv ledningen då Robin Mohléns upplägg på hörna hittade Ted Skoglund som klippte till distinkt.

Villa jobbade sig in i matchen men fick också rejät med hjälp från gästernas målvakt David Borvall. Efter hans fina utkast till inledningsmålet stod han sedan för två riktiga tavlor vilket ledde till att han blev utbytt efter 29 minuter.

2-1-reduceringen gjordes av Jesper Eriksson på ett skott utifrån som Borvall borde tagit. 2-2 gjordes även det av Jesper Eriksson genom ett skott som styrdes på en Kungälvförsvarare och ställde Borvall som var helt utan chans den gången.

Borvall olycklig igen

Men vid 3-2 var det återigen dax för ett dåligt ingripande från Borvall på Daniel Anderssons skott.

Kungälv kvitterade till 3-3 strax efter villas ledningsmål, men Skaraborgarna skulle hinna med ett mål till innan paus.

Patrik Hellman fick passningen från landslagsspelaren Daniel Andersson och skottet var distinkt.

I den andra halvleken spelade Villa mer kontrollerat och de fåtal chanser som Kungälv skapade kunde vikarierande målvakten Jon karlsson avvärja.

Karlsson fick chansen mellan stolparna, och gjorde det med den äran, sedan förstemålvakten Jakob Säleby blivit pappa under dagen.

Slutresultatet skrevs till slut till 8-3 för ett Villa Lidköping som spelat ihop 36 poäng och befinner sig fortsatt på tredje plats med tre omgångar kvar.

Målen, Villa: Daniel Andersson 2, Jesper Eriksson 2, Patrik Hellman, Jesper Bryngelsson, Tim Persson, Simon Artig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista