Skövdes målvakt debuterar i SHL

Ishockeymålvakten Johannes Jönsson, som spelat i Skövde IK sedan december, får chansen i SHL redan i kväll. Då står han i målet när Örebro möter Skellefteå.

Johannes Jönsson har varit utlånad till Skövde IK i division 1-hockeyn men är hemkallad till sin klubb Örebro igen. Där kastas han in i hetluften med en gång, och spelar mot svenska mästarna Skellefteå i kväll. Det blir Johannes Jönssons första match i den svenska hockeyligan.

Johannes Jönsson har spelat elva matcher med Skövde IK sedan december, den senaste i söndags då laget förlorade mot Vimmerby. Jönsson tillhör annars Örebros SHL-lag, och är klubbens tredjemålvakt. Förstemålvakten Henrik Lundberg har missat de två senaste matcherna på grund av en skada, vilket har inneburit att Johannes Jönsson fått vakta Örebros båsdörr i dessa matcher.

Jönsson finns noterad för sammanlagt sex matcher i högsta ligan i Örebro, men han har fram tills nedsläpp i kväll inte spelat en sekund.

Matchen spelas i Skellefteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista