Foto: Erik Holmlund/SR Skaraborg

Förbättrade VIP-läktaren och skickade fakturan till kommunen

1:30 min

Skövde Ishockeyklubb gjorde förbättringsarbeten i Billingehov i Skövde och skickade fakturorna på 200 000 kronor till kommunen. Men det fanns ingen överenskommelse innan om vem som skulle betala vad.

– En förening har ju inte riktigt koll på vad alla människor gör och den här diskussionen fördes innan men hur finansieringen skulle ske förankrades inte riktigt med föreningens styrelse och inte heller med kommunledningen, där jag själv ingår, säger Karl Alexandersson som är teknisk chef och den som godkänt fakturan.

Men ville ni ha arbetena gjorda?

– Vi har tagit vårt ansvar för den delen som det funnits behov av från vår sida. De sakerna som föreningen själva har mest nytta av har de fått ta ansvar för själva, säger han.

Det som Karl Alexandersson menar att föreningen själva har störst nytta av handlar om kostnaden för upprustning och förbättring av VIP-läktaren. Det kostade enligt faktutran 125 000 kronor. De andra 75 000 kronorna gick till att förbättra sargen, vilket var ett arbete som kommunen ville ha gjort. Ändå har kommunen godkänt även fakturan för VIP-läktaren.

–  Det är ju för att arbetet utförts, sen har vi gjort en överenskommelse om att de får betala tillbaka det under en femårsperiod.

Så det blir lite mer som ett lån från kommunens sida?

– Ja, vi kunde ju gjort det jobbet själva, nu är ju jobbet utfört. Men det viktiga är att de tar sitt ansvar för det de har nytta av och ingen annan har och det gör de.

Hur ser ni från kommunens sida på det här att ett arbete görs och sen kommer fakturan efteråt?

– Vi har varit väldigt tydliga med våra kontakter att vi inte tycker att det är bra och att vi inte vill ha det så framöver, men nu har vi hanterat det, säger Karl Alexandersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista