Inkastade föremål träffade ledare

3:03 min

Har huliganismen nått handbollsarenorna? Jan Jonsson från Skövde är matchdelegat i elitserien, och fick i går skriva sin första rapport om föremål som kastats från åskådare in på planen.

Det var direkt efter en elitseriematch i Estrad Arena i Alingsås, som någon eller några åskådare kastade in saker på planen.

Jan Jonsson och Johan Zanotti, ledare Lugi som just slagit Alingsås, träffades av det inkastade. Ingen av dem skadades, och Jan Jonsson uppger att situationen aldrig kändes hotfull, men händelsen får ändå uppmärksamhet.

En matchdelegat har till ansvar att övervaka matcher, så att allting går rätt till. Och efter matchen i Alingsås fick Jan Jonsson därför skriva en rapport till Svenska handbollförbundet om situationen som uppstod.

Alingsås HK, som arrangerade matchen, har tagit avstånd från händelsen och framfört en ursäkt till både Jan Jonsson och Johan Zanotti.

Förbundet kommer nu avgöra om Alingsås HK ska bestrasffas för händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista