Foto Claudio Bresciani/TT

Hellner: "Har inte övertygat på distansen tidigare i år"

Marcus Hellner inför dagens skiathlonlopp i OS
1:56 min

Även om Marcus Hellner räknas som det största svenska medaljhoppet i dagens skiathlon väljer han att tona ner förväntningarna på sig själv.
-- Jag måste utgå från det som varit under de senaste åren och då har jag inte övertygat på den här distansen, säger han till Radiosporten.

Hellner ser många skillnader mellan formen i år jämfört med för fyra år sedan då han vann OS-guld i skiathlon.

– Jag var kanske i lite bättre slag då och hade en lite annan väg in i mästerskapet. Det är ett tag sen och jag har åkte några skithlon efter det och inte vunnit. Så jag måste utgå från det som varit under de senaste åren och då har jag inte övertygat på den här distansen.

Han menar att han inte är pessimist utan realist.

– Man är ju realist. Det kommer bli tufft att fajtas om medaljerna för det är ett otroligt starkt starfält och jag har inte haft de solklara resultaten i år.

– Men har man en bra dag och skidorna funkar och jag får till det tekniska i åkningen, då kan jag vara med och fajtas där uppe. Det gör att jag blir taggad, säger han till Radiosporten.

Övriga svenskar som kör söndagens skiathlon är Daniel Richardsson, Lars Nelson och Anders Södergren.

Richardsson har strategin klar inför loppet.

– För min del handlar det om att spara energi på den klassiska delen och ha lite ork över på fristilen, säger han till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".