Villa Lidköping valde Edsbyn i kvarten

3:51 min

Villa Lidköping föll borta mot Västerås med 2-5 i den betydelselösa sista grundseriematchen. Sen tidigare stod det klart att Villa skulle sluta trea i tabellen och efter slutsignalen valde Lidköpingslaget att ta sig an Edsbyn i det stundande kvartsfinalspelet.

Det var ett sjukdomsdrabbat Villa Lidköping som åkte till Västerås inför den sista seriematchen innan slutspelet tar vid.

Laget tvingades ställa över målsprutan David Karlsson, landslagsspelarna Daniel Andersson och Martin Johansson och dessutom saknades slitvargen Linus Rönnqvist.

Alla fyra hade ådragit sig förskyldningar och feber och går nu en kamp mot klockan för att bli friska till den första kvartsfinalen som spelas till helgen.

Stark första halvlek av Villa
Men Villa stod ändå upp på ett imponerande sätt mot ett Västerås som var piskade att vinna för att säkra fjärde platsen i serien och på så sätt försäkra sig om att få en eventuell femte avgörande kvartsfinal på hemmais.

Det stod 0-0 i paus och när Västerås i början av andra halvlek gick ifrån till 2-0 såg det ut att gå mot en säker VSK seger.

Men Villa var spelsuget och bara minuten efter Västerås 2-0 mål reducerade Tim Persson från nära håll efter en retur från målvakten Andreas Bergwall.

Kort därefter kvitterade Jesper Bryngelsson på straff och Västerås ledning var därmed raderad.

Västerås avgjorde sista kvarten
Villa orkade dock inte stå emot ett mer taggat Västerås som visade upp en bättre fart i offensiven samt ett precisare passningsspel i slutet av matchen.

VSK gjorde rättvist 3-2 genom Mikael Olsson med tjugo minuter kvar och efter det orkade inte Villa resa sig ytterligare en gång.

Två Västeråsmål inom loppet av fyra minuter med då drygt tio minuter återstod punkterade matchen och gjorde att Västerås säkrade fjärde platsen i serien.

I det följande slutspelsvalet som direktsändes i Radiosporten så valde Hammarby, som passerade Sandviken i tabelltoppen i sista omgången, Vetlanda.

Sandviken valde sen att möta Broberg varpå Villa hade kvar att välja mellan Edsbyn och lokalkonkurrenten Vänersborg.

Villa undvek Vänersborg
Villas tränare Magnus Nordin valde då Edsbyn vilket resulterade i att det blev Västerås-Vänersborg i den fjärde kvarten.

Den första kvartsfinalmatchen spelas i Lidköping och troligtvis på lördag men definitiv speldag spikas under onsdag förmiddag.

Återstår att se om Villas sjukdomsdrabbade kvartett med Daniel Andersson, David Karlsson, Martin Johansson och Linus Rönnqvist har kryat på sig tills dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista