Inga långa liftköer, men rusch i backen i Falköping under sportlovet. Foto: Sara Karlsson/P4 Skaraborg

Trots mildväder - full fart i Falköpingsbacken

1:32 min

Gnistrande snö och skinande sol är inget sportlovsfirarna får uppleva i år. Trots det letar sig många till skidbackarna - och danskarna verkar fler än vanligt, enligt Falköping alpin.

Grå himmel, lerig parkering, men väl några hundra skid-och snowboardåkare i både liftar och backar.

– Jag och barnen åker en heldag här nu, för första gången. Vi ska testa utrustningen nu inför fjällresan lite senare, säger Marcus Bäckström som inte skräms av vädret.

– Då blir det kortare liftköer, säger han.

Olle Sjöström Kjell och Oskar Karlsson har säsongskort till skidanläggningen. De tycker det är ett perfekt sätt att tillbringa sitt sportlov.

Varför är det så kul?

– För att man kan hoppa och raila och sånt, säger Olle och Oskar håller med.

Enligt Falköping Alpin har det varit mycket gäster hela veckan - men inte om man jämför med i fjol, då säsongen var betydligt längre. Trots det uppskattar VD:n Stig Dahlberg att 500-1000 personer åker varje dag. Och de danska gästerna ökar jämfört med tidigare.

– Vi marknadsför oss mycket i Danmark, säger Stig Dahlberg.

Nikolaj från Danmark är i Falköping för andra gången.

– Det är bra för vi kan ha koll på våra ungar här och dessutom är det billigare än många andra, mer kända områden, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista