Kommunledningen fick sitta i fikarummet och arbeta efter inbrottet i Lidköping stadshus.

Stulna datorer innehåller inga hemligheter

1:24 min

17 dörrar blev uppbrutna och flera datorer stals. Men enligt kommunen ska det inte finnas risk att något sekretessbelagt kan läcka ut till allmänheten.

– Självklart är det så att man har saker i datorn som man vill inte ska komma i andra händer, därför har vi lås på datorerna. Men det är alltid obehagligt ändå, säger Christina Josefsson, ställföreträdande kommundirektör i Lidköping och fortsätter:

– Men här på kommunledning har vi inga individärenden, det hade ju kanske varit en annan situation på till exempel socialkontoret.

Inte heller Stefan Gustafsson som är säkerhetsstrateg tror att något sekretessbelagt finns på de stulna datorerna. Han tycker heller inte att det är anmärkningsvärt att det är just kommunledningskontoret som drabbats.

– Det känner man normalt sett inte till, säger han och menar att det nog bara är en slump.

Tjuven eller tjuvarna som utfört brottet kan ha dröjt sig kvar i stadshuset sedan igår. Lidköping har nämligen ett öppet kommunhus, där vem som helst kan gå in för att träffa tjäntemän och politiker.

Hur känns det idag när detta skett?

– Det har varit diskussioner om det tidigare, och den diskussionen kommer väl tas igen, säger Stefan Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista