Bandy

Villa vann första kvartsfinalen

3:55 min

Så har det verkliga allvaret börjat för Villa Lidköping. Man inledde slutspelet med en seger i kvartsfinalserien mot gästande Edsbyn. Slutresultatet blev 5-3 i en mycket jämn match som sågs av 2749 åskådare.

Det var de berömda små marginalerna som skulle fälla avgörandet i den första kvartsfinalen mellan trean och femman i grundserien.

I en ganska tillknäppt match var det i alla fall hemmalaget Villa Lidköping som öppnade upp tillställningen efter drygt 20 minuter. Jesper Bryngelsson förvaltade Daniel Anderssons fina passning och 1-0 var ett faktum.

Villa utökade ledningen fem minuter från slutet när det var Daniel Anderssons tur att göra mål på passning från Lars Fall. Edsbyns svar dröjde inte ens två minuter då lagets bäste målskytt, Mattias Hammarström, knackade in en mentalt viktig reducering innan pausvilan.

Hammarström låg även bakom kvitteringen fem minuter in i den andra halvleken. Lyftningen in till lagkaptenen Jonas Edling var alldeles perfekt och 2-2 på tavlan.

Snabb replik av Villa

Oavgjort var ställningen i ungefär 40 sekunder. Sedan återtog Villa ledningen genom Daniel Andersson på en lysande passning av spelgeniet Lars Fall.

Men Edsbyn vägrade ge sig. 22 minuter från slutet visade Mattias Hammarström fin målkänsla igen med ett skott utifrån.

Med en kvart kvar av matchen blev det rörigt. Villa fick en billig straff när huvuddomaren Roland Fager tyckt att David Karlssons rivits ner, men beslutet korrigerades efter en stund av linjedomaren som uppfattat situationen annorlunda.

Men fem minuter skulle Villa Lidköping få en korrekt dömd straff. Bryngelsson fick ett slag på klubban, tog hand om straffen själv och sköt 4-3 till hemmalaget.

Edsbyn fick inte till någon riktig kvitteringschans förrän i det absoluta matchslutet. Men Simon Janssons 4-4-kvittering dömdes bort för offside och strax efter kunde David Karlsson stänga matchen till 5-3.

1-0 till Villa i matchserien som förflyttar sig till Hälsingland och Edsbyn på måndag. Först till tre vunna matcher avancerar till semifinal.

Mål, Villa: Daniel Andersson 2, Jesper Bryngelsson 2, David Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista