Polisens tekniker vid fyndplatsen. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
TROLLHÄTTEMORDET

Trollhättefallet upp i hovrätten

I dag tar hovrätten upp fallet med den mördade tvåbarnsmamman från Trollhättan. Bland annat har försvaret kallat in två nya vittnen som ska höras.

Natten till den 30 juni urartade ett gräl hemma hos tvåbarnsmamman i Trollhättan. Den 37-årige mannen misshandlade den 23-åriga kvinnan till döds med sådant våld att grannarna hörde dunsarna.

Efter en stund anslöt två män, 32 och 35 år gamla, och hjälpte till att undanröja kvinnans kropp som inte hittades förrän fem veckor senare. Kvar i lägenheten finns stora mängder blod och kvinnans ett och ett halvt år gamle son.

Detta är åklagarens gärningspåstående och det tingsrätten gick på när man dömde 37-åringen till 16 års fängelse för mord i slutet av december.

Men åklagaren ville se 18 års fängelse, det högsta tidsbestämda straffet för mord, bland annat med tanke på att sonen var kvar i lägenheten. De två andra männen dömdes till ett års fängelse vardera för skyddande av brottsling, grovt brott.

Även den mördade kvinnans familjemedlemmar har överklagat domen, de vill precis som åklagaren se längre straff.

Slutligen har de tre dömda männen också överklagat tingsrättens dom. De står fast vid att de inte har haft något att göra med tvåbarnsmammans död och vill bli helt frikända.

Nu är det upp till hovrätten att avgöra vem som får rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista