Tre män misstänkta för brutalt rån i Moholm

Polisen har gjort ett genombrott när det gäller rånet i Moholm i höstas då en man överfölls och bakbands i sitt hem. Nu sitter tre män frihetsberövade misstänkta för grovt rån.

Det var en natt i oktober som två maskerade män tog sig in i huset hemma hos den 62-årige mannen i Moholm. Mannen är egenföretagare, hans hus ligger i tätbebyggt område och rånarna frågade efter var han hade sina pengar vilket tyder på att de hade utsett sitt offer på förhand. Rånarna fick med sig en plånbok med några gamla sedlar, men i övrigt lät de hemmet vara i princip orört.

Mannen blev slagen blodig i ansiktet och bands till händer och fötter. I tumulten lyckades han slita av den ene rånarens maskering och detta kan bli den avgörande bevisningen för polisen.

En 26-årig man från Kumla och två män från Mariestad, båda i 40-års åldern, är misstänkta för rånet. Två av dem är häktade och den tredje greps och anhölls under måndagen.

Rånet i Moholm har stora likheter med rånet mot en 85-årig man i Baltak utanför Tidaholm. Även han misshandlades och rånarna satte handfängsel på honom. Det här överfallet skedde en knapp månad innan rånare slog till i Moholm.
Som P4 Skaraborg tidigare berättat så tittar polisen på om det finns något samband mellan de här två brotten.

Det är åklagare i Örebro som leder förundersökningen, detta eftersom Örebro tingsrätt redan häktat mannen från Kumla misstänkt för andra brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista