Klart med SLU:s satsning i Skara

Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Västra Götalandsregionen har idag kommit överens om att gemensamt utveckla det som finns kvar av SLU:s verksamhet i Skara.

Parterna har skrivit på en avsiktsförklaring och ska nu fortsätta satsningen på forskning om precisionsodling och om djurs välfärd och beteende.

De hoppas också att utveckla arbetet med de gröna näringarna.

En gemensam arbetsgrupp bildas med uppdrag att ta fram förslag till en treårig överenskommelse om ömsesidiga åtaganden och precisering av insatserna.

Avsiktsförklaringen innebär att parterna nu är överens om att gemensamt utveckla SLU:s kvarvarande verksamhet i Skara, efter flytten av grundutbildningarna till Uppsala.

- Att vi nu tagit ytterligare ett steg och fördjupat samarbetet med Västra Götalandsregionen ger bästa möjliga förutsättningar för vår fortsatta verksamhet i Skara, säger rektor Lisa Sennerby Forsse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista