ISHOCKEY

Stora oklarheter kring ekonomiska läget i Skövde IK

"Att vi låg efter med betalningar togs inte upp på styrelsemötet"
2:40 min

Att hockeyföreningen Skövde IK:s ekonomiska problem ledde till att den senaste hyran för Billingehov betalades in till kommunen för sent fick vice ordförande Anna Möller höra ryktesvägen.

Anna Möller bekräftar för P4 Skaraborg att Skövde IK har en tuff situation rent ekonomiskt just nu.

– Ekonomin är väldigt ansträngd och det är fortfarande sviterna efter rekonstruktionen som vi lever med. Det finns ingen buffert, säger hon.

Men att klubben dröjde 90 dagar med att betala en hyra till Skövde kommun, som P4 Skaraborg avslöjade idag, kände hon inte till. Det fick hon höra på sin arbetsplats på Stadshuset i Skövde kommun.

– Det har jag fått höra från andra i huset här. Det kändes lite märkligt, måste jag säga, säger Anna Möller.

Ordföranden har inte varit anträffbar

P4 Skaraborg har också sökt föreningens ordförande Stig Kronberg för en kommentar kring klubbens ekonomiska läge, men han har inte varit nåbar.

Klubbchefen Hans Ljunggren uppger till P4 Skaraborg att klubben inte har några andra betalningar som släpar efter:
– Vi följer våra betalningsåtaganden mot samtliga leverantörer och vi har betalt löner i tid och kommer betala löner i tid, säger klubbchefen Hans Ljunggren.

Klubbchefen tillägger också att hyran till kommunen betalades in samma dag som derbymatchen mellan Skövde IK och Mariestad Bois. Klubben hade då gått över tidsfristen på 90 dagar och fick via munligt löfte från Skövde kommun dispens i ytterligare två dagar. Enligt kommunen ville Skövde IK vänta med att betala tills dess att hemmamatchen var avklarad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".