Opinionen pressar Centerpartiet

1:35 min

Centerpartiet har det tufft i opinionen och har i flera mätningar legat under spärren till riksdagen. Det är ingen rolig läsning, men i Skaraborg tror man det ska vända.

– Det är klart det är bekymmersamt, men ingenting är omöjligt. Så var det även inför valet 2010, säger Gunilla Druve Jansson, ordförande för Centerpartiet i Skaraborg.

Opinionssiffrorna är sämre idag än vad de var vid samma tid 2010, vad är det som gör att du tror det kommer vända?

– Det är frenetiskt arbete och sen är det personliga mötet med människor jätteviktigt.

Rekordlågt stöd
Förra helgen publicerade flera tidningar en SIFO-undersökning där partiet fick 2,8 procent - sämsta resultatet någonsin i en SIFO-mätning.

Men att det skulle vara fel på politiken tror inte Gunilla Druve Jansson.

– Vi vet att många sneglar på vårt parti och vi måste bli bättre på att diskutera och komma ut med våra frågor, säger Gunilla Druve Jansson.

Centerpartiet har historiskt haft starkt stöd på landsbygden. Men allt fler flyttar från landet till staden. Och förflyttningen sker i allt snabbare takt.

Men att färre bor kvar i de områden som Centerpartiet traditionellt har haft starkt stöd på oroar inte.

– Jag ser inget motsattsförhållande i om man bor i stan eller på landsbygden. Jag tror det är lika viktigt för de som bor i stan att bredbandet fungerar och att vägen är bra när de kommer ut på landsbygden, precis som det är för de som bor på landet, säger Gunilla Druve Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista