Lexbase snart ute på nätet igen

Efter tidigare avhopp har Lexbase nu fått ett tillskott i styrelsen i och med Fredrik Schell, tidigare ledamot i Royal Tours. Samtidigt passar man på att meddela att sajten ska nylanseras inom kort.

"Sajten lockade otroliga 1,2 miljoner användare de första dagarna. Från Lexbase sida uppfattas det enorma intresset för söktjänsten som att det finns ett stort behov av juridisk information", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Fredrik Schell säger att han "ser det som en självklarhet att samtliga medborgare i ett modernt och demokratiskt samhälle, enkelt ska kunna förse sig med information om människor och företag. Jag finner tanken på att även den lilla människan och de små företagen enkelt kan få tillgång till information".

Lexbase hann bara vara uppe i tre dagar innan Internetleverantören Bahnhof valde att stänga tjänsten på grund av brister i säkerheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista