Sara, Anton och Ellen tycker det verkar spännande att åka ut i rymden. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg/Sveriges Radio
P4 MORGON

Juniorpanelen tänker till om rymden och utomjordingar

4:32 min

Sara, Anton och Ellen skulle tycka att det vore spännande att åka ut i rymden. De skulle ta med sig mat, vatten och en filt på rymdfärden.

Panelen är lite oense när de ska svara på frågan om det finns utomjordningar. Anton tror inte det finns medan Sara tror att det kommer finnas i framtiden. Ellen däremot tror att det finns olika små celler med liv ute i rymden.

Vi låter fantasin flöda och tänker oss att en utomjording skulle komma till Sverige imorgon. Här tror panelen på olika färgglada figurer vilka de skulle hälsa på med fraserna:

- Hej!
- Vad konstig du ser ut!
- Wow!

Panelen är däremot ense om att det skulle vara roligt att åka ut i rymden. Anton skulle vilja se om det finns liv i andra galaxer. Han skulle ta med sig mycket mat på sin resa.

Sara skulle resa till mars och ta med sig en filt eftersom det verkar kallt där.

Ellen hoppas på att kunna resa bakåt i tiden och se hur hennes föräldrar hade det när de var små. Hon skulle ta med massor med vatten på sin rymdfärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista