Andreas Ollikainen var stabil och räddade 30 skott när Mariestad hemmabesegrade Kristianstad. Foto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg/Sveriges Radio.

Mariestad Bois tvingade fram avgörande match

2:18 min

Det blir tre matcher mellan Mariestad och Kristianstad. Bois vann med 3-2 inför 1260 åskådare i Katrinhallen och därmed blir det en avgörande match på söndagskvällen.

4-3 till Kristianstad i det första mötet i tordags gjorde att Mariestad var tvungna att vinna under lördagen för att hålla säsongen vid liv.

Och det skulle man lyckas med, men det blev väldigt spännande.

Mariestad började bra och gjorde matchens två första mål genom Eddie Davidsson och Jonas Pontusson.

Bois såg ut att gå till pausvila med en trygg tvåmålsledning, men bara 14 sekunder från den första pausvilan stack lurige Benoit Doucet upp och reducerade till 2-1 med ett fint skott.

Bra mittperiod av Bois

I den andra perioden var Mariestad klart bättre i stora delar, men fick bara utdelning en gång. Filip Törnqvist snappade upp en lös puck i målgården efter att Philip Larsson lagt pucken mot Tibro-fostrade Pierre Svensson i gästernas mål.

Sedan dröjde det länge innan nästa händelse i målprotokollet. Men kristianstad gjorde en bra tredjeperiod och reducerade med drygt tre minuter kvar att spela genom Viktor Holmkvist efter en tilltrasslad situation.

Kristianstad hade sedan bud på kvittering men Mariestad lyckades hålla undan.

Andreas Ollikainen i Bois-målet stod pall och blickade sedan framåt mot en tredje och avgörande match.
- Skönt att kunna vinna och tvinga fram en avgörande match. Det har varit jämna matcher och Kristianstad är roliga att spela emot. Nu får vi lägga oss tidigt ikväll och sedan ladda om, säger Ollikainen.

Målen, Bois: Filip Törnqvist, Jonas Pontusson, Eddie Davidsson.

Ni hör den avgörande matchen här på sajten under söndagskvällen med start 18:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista