Assisterande lagkaptenen Filip Thörnqvist och hans Mariestad Bois har spelat färdigt för den här säsongen. Arkivfoto: Anna Engström

Bois förlorade - säsongen över

Filip Thörnqvist: Nu får vi bara må dåligt ett tag
4:00 min

Mariestad Bois har gjort sitt för den här säsongen. Det står klart sedan Kristianstad vunnit den tredje och avgörande matchen med 5-4 i Katrinhallen inför 1 199 åskådare.

En rafflande serie mellan Mariestad Bois och Kristianstad vanns alltså av Skåningarna till slut. 4-3, 2-3, 5-4 blev resultaten i de tre matcherna vilket vittnar om två jämna lag.

- Det är tufft och tätt i tre matcher och det är små marginaler. Vi får väl försöka summera det här imorgon eller något, nu får vi bara må dåligt ett tag, säger Filip Thörnqvist.

Thörnqvist och hans Mariestad Bois fick en bra start i matchen och tog ledningen både en och två gånger i den första perioden.

Philip Larsson slog in en retur efter bara drygt fyra minuter efter bra förarbete av Viktor Jörnevik samt Filip Thörnqvist. Kristianstad kvitterade till 1-1 tio minuter senare efter ett riktigt klassmål av Benoit Doucet där hela anfallet innehöll hockeygodis.

Snabb replik av KIK

Men så tog Mariestad ledningen igen bara 40 sekunder senare efter en snabb omställning av Erik Olsson och Filip Engqvist. Men Kristianstad skulle replikera snabbt till 2-2 vilket stod sig till pausvilan.

I den andra perioden skulle Kristianstad ta ledningen för första gången i matchen genom Alexander Lagerström. 2-4 kom efter ett straffslag sedan Simon Stark rivits ner. Stark avslutade behärskat och satte Skåningarna i en skön ledning.

Mariestad reducerade i powerplay i slutet på den andra då Eddie Davidsson hittade Mikael Alba med ett fint skott för styrning. 3-4 och Mariestad fick, vad det kändes, tillbaka tron på sitt spel igen.

En tro som fick sig en törn nästan omedelbart i den tredje perioden. Simon Stark gjorde sitt tredje mål och nu kändes uppförsbacken enorm för hemmalaget.

Huvuddomaren knäskadad

Det kändes nästan uppgivet när värmlänningen Erik Olsson tog ett eget initiativ med sju minuter kvar. Olsson tog sig med lätthet genom mittzonen och skickade ett lurigt skott mot Pierre Svensson som tvingades se 4-5 gå in i nättaket. 

Strax efter målet skadade huvuddomaren Anders Sandahl knäet och tvingades kliva av. Matchen fick således spelas färdigt med ett tvådomarsystem bestående av linjedomarna marcus Johnsson och Jesper Jatko.

De skötte uppgiften med den äran. Mariestads jakt blev allt intensivare ju närmare slutsignalen man kom och Bois avslutade matchen i spel sex mot tre.

Men någon utdelning fick man inte. Gästerna vann med uddamålet, 4-5, och Filip Thörnqvist tvingades inse att säsongen var över.

- Vi krigar hårt i tre matcher och jag är stolt över alla killar och publiken, som försöker lyfta oss. Vi visar en jäkla energi i sista perioden och trots att de får ett tidigt mål så skapar vi chanser. Men Kristianstad är ett bra lag och vi får gratulera dem, säger Thörnqvist.

Målen, Bois: Erik Olsson 2, Philip Larsson, Mikael Alba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".