1 av 2
Foto: Camilla Karlsson/P4 Skaraborg Sveriges Radio
2 av 2
Morgan Torstensson flyttade efter att ha blivit utsatt för hyresvärdens hot. Foto: Anna Öfverman / P4 Skaraborg Sveriges Radio
LYSSNARTIPS

Hotfull hyresvärd misstänks för flera brott

1:32 min

P4 Skaraborg kan nu avslöja att hyresvärden hos PL Fastigheter misstänks för flera brott. Just nu sitter han häktad för inblandning i den stora inbrottshärvan i Skaraborg som polisen nyligen avslöjat. 

I veckan granskar vi fastighetsägaren PL Fastigheter som sätter skräck i sina hyresgäster i Mariestad och Tibro.

Morgan Torstensson bodde i en av deras lägenheter i Mariestad, men flyttade av rädsla för hyresvärden. 

–  Jag är väldigt glad för att jag flyttat därifrån för det händer ju väldigt mycket grejer nu, säger Morgan Torstensson. 

Släpade gravid kvinna
På våren för två år sen bodde han i lägenheten i Mariestad. Han och hans fru bodde för tillfället inte tillsammans, men han hade skadat ryggen och frun var där för att hjälpa honom med tvätten.

–  Då kom ju den äldre farbrorn, fastighetsägaren är väl det, och såg henne. Han visste väl inte vem hon var så han knuffade omkull henne och släpade henne upp för trappan, när hon var i åttonde månaden.

Hur gick det med din fru?

– Hon klarade sig, hon fick lite blåmärken och så, men det gick bra med barnet som tur var. Det hade ju kunnat gå riktigt illa, säger Morgan Torstensson.

Nya avslöjanden
Morgan och hans fru polisanmälde misshandeln. Men det här är inte den enda händelsen som hyresvärdarna anmälts för. En förundersökning pågår just nu mot sonen och enligt anmälan påstås han ha tagit saker ur en hyresgästs lägenhet för att sen utöva utpressning mot gästen. En annan anmälan gäller misshandel i samband med en slutbesiktning av en lägenhet.

Nu kan vi också avslöja att sonen är en av de tre som sitter häktade för inblandning i en inbrottshärva i Skaraborg. Enligt hans ombud förnekar han dock brottet.

För Morgan Torstensson kändes det inte längre tryggt att bo kvar i lägenheten efter händelsen och han sa upp den direkt efteråt. Men han tycker att det är konstigt att pappan och sonen får fortsätta ta hand om lägenheterna.

– Jag tycker att det är skandal att det får vara såhär. De får ju bete sig hur som helst utan att något händer. Jag fattar inte hur det kan vara så, säger han. 

Företaget som nämns i inslaget ska ej förknippas med PL Real Estate AB i Härnösand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista