Glenn Rytterfjell är kommunens projektledare för Melodifestivalen. Foto: Sara Karlsson/P4 Skaraborg.
ANDRA CHANSEN

Lidköping satsar stort på Mello

4:13 min

Melodifestivalcirkusen har landat i Lidköping. På lördag är det dags men kommunen arrangerar aktiviteter hela veckan - och hoppas att få hit fler artister i framtiden.

Hur känns det nu när den här veckan äntligen kommit? 

– Det känns fantastiskt, vi har ju redan börjat med aktiviteter och det leder så småningom fram till crescendot på lördag med en livesänd Melodifestival, säger Glenn Rytterfjell, kommunens projektledare för Melodifestivalen.

Hur kommer man märka att det är melodifestivalfeber i Lidköping?

– Jag hoppas att man redan har börjat märka det så smått. Vi har ju hängt upp bandroller och vepor. I morgon kommer alla melodifestivalflaggor upp och vi fyller stan med massa aktiviteter, vi har totalt 68 aktiviteter under veckan.

Ni satsar ju stort på det här och lägger en del pengar. Ni tror inte att ni kan tjata ut det här så att man är trött på det innan delfinalen är på lördag?

– Jag tror inte det är någon risk. Det är ett fantastiskt intresse som funnits länge. Nu när vi äntligen fått det, så är alla är på tårna och vill se att vi gör ett bra arrangemang, säger Glenn Rytterfjell.

Vad betyder det för Lidköping att arrangera det här?

– Kortsiktigt kommer det innebära en fest under vecka, långsiktigt så hoppas vi att det ska bidra till att bygga upp varumärket Lidköping.

– Jag hoppas att alla tar tillfället i akt och deltar i de här aktiviteterna som vi har. Att man verkligen visar att Lidköping vill ha den här typen av evenemang. Vi vet att vi har ögonen på oss och vi vet att det är Sveriges två största produktionsbolag som styr mycket av de stora internationella artisterna när de turnerar.

Men hur mycket får ni påverka då?

– Vi kan inte påverka mycket, men vi kan visa att vi kan göra ett fantastiskt bra arrangemang. Vi driver en bra biljettförsäljning, så att de här produktionsbolagen blir intresserade att lägga liknande evenemang här.

Blir det någon Lidköpingsprägel då?

- Det blir en Skaraborgsprägel, Lidköping är för litet för att klara av allt det här själva, avslutar Glenn Rytterfjell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista