Anton, Sara och Ellen är lite osäkra på varför man firar påsk. Foto: Petra Dydiszko, P4 Skaraborg / Sveriges Radio

Juniorpanelen pratar om påsken

5:01 min

Varför firar vi påsk? Det är juniorpanelen osäker på. Var det för att Jesus dog eller för att han uppstod- eller kanske båda delarna?

Ja, varför firar vi påsk egentligen? Anton tror på att det är för att Jesus dog. Sara röstar för att det är för att han uppstod medan Ellen tror att det kan vara båda delarna.

Vi pratar vidare om långfredagen och vad som hände på den dagen för väldigt, väldigt länge sedan. Här är panelen helt överens om att det det inte är snällt att korsfästa någon. Ellen tror inte heller att man kan göra så idag utan tror att det är olagligt.

När det är påsk brukar Anton klä ut sig till påskgubbe och Ellen och Sara till påskkärringar. Väl utklädda njuter Anton av påskmust medan tjejerna går ut och frågar efter godis.

Panelen är också överens om att man ska fira påsken med familjen och släkten, äta gott och ha roligt tillsammans. De avslutar med att ge sina tips på en rolig aktivitet för nästa vecka:

- Leken "kom alla mina kycklingar"
- Leka ta fatt
- Spela alfapet eller monopol

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista