1 av 2
Nöjesjournalisten Markus Larsson reagerar på röstfusket
2 av 2
Owe Larsson medlem i Melodifestivalklubben Foto: privat

Nöjesjournalisten Markus Larsson ifrågasätter SVT:s trovärdighet

"SVT:s trovärdighet har rasat i botten", det är rubriken på nöjesjournalisten Markus Larssons artikel i Aftonbladet idag. Röstningsroboten är en bekräftelse på att artister kan manipulera resultatet, säger Larsson till P4 Skaraborg.

– Det finns redan så många konspirationsteorier om röstningsfusk och det blir ju inte bättre av att någon uppfunnit en robot som kan rösta snabbare än vad som är mänskligt möjligt, säger Markus Larsson.

Aftonbladets nöjeskrönikör menar att SVT nu borde vara tydliga med att förklara för tittarna hur röstningen fungerar.

– Jag tycker de ska ha en diskussion om varför röstningssystemet ser ut som det gör.

– Detta sår misstanken hos folk att det sker hela tiden. Det är framförallt ett imageproblem för tävlingen och det är det mest allvarliga, säger Larsson.

Många av de mest hängivna fansen är medlemmar i Melodifestivalklubben. En av dem är Owe Larsson från Götene, som är besviken men samtiidgt inte förvånad över dagens avslöjande:
-- I dagens tekniska sammhälle går ju allt att fuska sig till. Det är tråkigt och min lilla röst har ju ingen betydelse då, säger Owe Larsson.

Nöjesjournalisten Markus Larsson får frågan om han tror dagens avslöjande kommer avspeglas på lördagens röstsiffror i Andra chansen?
– Det kan jag omöjligt spekulera i, men mitt jobb som kritiker blir ju mycket lättare. Jag ser fram emot Andra chansen och finalen för om det inte går som jag tror kan jag ju alltid skylla på en robot!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista