Det får plats 4000 personer i arenan. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
MELODIFESTIVALEN

Melodifestivalen ska få folk att upptäcka Lidköping

Melodifestivalen i Lidköping kostar drygt två miljoner att arrangera vilket är mer än i de andra städerna som arrangerar deltävlingarna i år. Men kommunalrådet Kjell Hedvall menar att det kommer vara värt pengarna.

Melodifestivalen i Lidköping kostar drygt två miljoner att arrangera - det är mer än i de andra städerna som arrangerar deltävlingarna i år. Men kommunalrådet Kjell Hedvall menar att det kommer vara värt det.
– Det är inom citat billigt med tanke på vad vi får ut ifrån det, säger Kjell Hedvall (S).

Sammanlagt handlar det om drygt två miljoner kronor, där kommunen står för 700 000 och resten är bidrag från Skaraborgs kommunalförbund och Sparbanksstiftelsen. Överkomligt, menar Kjell Hedvall och Lidköpingsbon Johanna Hansson håller med.
– Jag tycker att Lidköping borde ha lite jippon, så det är bra att man lägger pengar på det eftersom många tycker om det, säger hon.

Alexandra Pell tvekar däremot.
–  Det kanske är lite onödigt mycket pengar. Det kanske finns bättre saker att lägga pengar på, säger hon.

Men vad går då pengarna till? Bland annat har man köpt ett så kallat sponsoravtal, vilket innebär att kommunen får använda Melodifestivalens officiella logotype och annonsera i programtidningen. Där ingår också 800 biljetter, de flesta till genrepet och ett fåtal VIP-biljetter till livesändningen på lördag. En del av genrepsbiljetterna har barn och unga med funktionshinder fått, resten går till kommunfullmäktiges ledamöter.

Förhoppningen är att evenemanget ska sätta Lidköping på kartan.

Tror du inte att det är en risk att det är alla ögon på Lidköping nu och sen åker man vidare till nästa stad och så är det glömt?

- Jo, jag tror inte att man tar bilen och åker till Lidköping imorgon om man bor i Stockholm, men man ser i alla fall att det finns en plats som heter såhär och kanske tittar på kartan, säger Kjell Hedvall (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".