CUF värvade skolungdomar med gratis resa till Stockholm

0:32 min

Centerns ungdomsförbund lockade Skaraungdomar med resa till Stockholm, det skriver tidningen SkLT idag. Enligt tidningen värvades runt 20 elever på Katedralskolan till ungdomsförbundet.

Det hela uppdagades när rektorn på Katedralskolan i Skara fick in ansökningar om ledighet på ett visst datum från flera elever. Enligt SkLT hade Centerns ungdomsförbund lyckats värva 20 nya medlemmar på gymnasieskolan, och den som anslöt sig till partiet kunde också anmäla sig till gratisresan till huvudstaden med två hotellövernattningar och utbildning om EU-valet.

Men Aida Karimli, kampanjgeneral för CUF, vänder sig starkt mot att det skulle vara en lockresa.

- Vi använder inte resan som lockbete för att få medlemmar utan resan används för att det ska vara kul att vara medlem, säger Aida Karimli. 

Hon poängtera att för att få följa med på resan måste man också gå på nästa möte.

Rektorn Thomas Edlund på Katedralskolan säger till SkLT att han är tveksam till sättet man värvat medlemmar och man kommer nu gå ut till partier som ska besöka skolan och förklara skolans policy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista