MELODIFESTIVALEN

BILDSPEL: Första genrepet inför Melodifestivalen

0:38 min

Idag hölls första genrepet i ett fullsatt Sparbanken Lidköping Arena inför Melodifestivalen imorgon. Enligt en undersökning på plats kommer Helena Paparizou och Linus Svenning att gå vidare till final.

Under genrepet slumpades fem artister fram som gick vidare till två dueller. Det blev den här kvällen till slut Helena Paparizou och Ammotrack som blev klara för final. Det mesta klaffade under genrepet, men Outtrigger tvingades göra om sitt framträdande, eftersom sångarens bur öppnade sig för tidigt.

Oscar Fläring från Ammotrack hoppas att både de själva och Outtrigger ska gå vidare.

– Det är klart att hårdrock ska vara med i finalen.

Publiken jublade när förra årets Eurovisionvinnare Emmelie de Forest uppträdde. Men kanske kom allra störst jubel när programledaren Anders Jansson dök upp som Tiffany Persson i guldklänning.

Besökarna: Helena och Linus var bäst
Efter föreställningen gjorde Melodifestivalklubben och Poplight en undersökning bland besökarna om vilka bidrag som var bäst. Enligt den undersökningen är det Helena Paparizou och Linus Svenning som kommer att gå vidare på lördag.

– Det brukar ge en bra indikation, säger Pia Andersson, vice ordförande i Melodifestivalklubben.

Leo Mara var en av de 4000 besökarna. Han tyckte att Ammotrack var bäst. Själva föreställningen var inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Jag hade tänkt mig inte så mycket konfetti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista