Anna Sundström, skolchef i Skövde. Foto: Sara Karlsson

Skolchefen: Situationen på Lundenskolan fullt acceptabel

2:21 min

På grund av renoveringar ska nu tre skolor samsas i Lundenskolans gemensamma lokaler, som från början är anpassade för hälften så många elever. 

Föräldrar till elever på skolan är i ett öppet brev till skolchefen kritiska till situationen. De skriver att skolan slits hårt och att elever och personal blir lidande, men enligt Anna Sundström som är skolchef i Skövde, är lösningen en nödvändighet.

– Drömmen är att vi har massor av stora fina rum, men vi är i läget att vi måste använda alla våra lokaler och då kan det kanske upplevas som trångt. 

Är det okej att det är så?

– Ur pedagogiskt hänseende är det fullt acceptabelt, säger Anna Sundström.

Dubbla antalet elever
Sen ett och ett halvt år tillbaka har Billingskolans elever undervisats i baracker på Lundenskolan - och idag flyttade även Våmbskolans mellanstadieklasser in i barackerna, eftersom Våmbskolans lokaler är mögliga.

De närmsta tre månaderna ska drygt 400 elever dela på matsal, skolgård och gympasal. Föräldrarna på Lundenskolan är i ett öppet brev kritiska till detta på en rad punkter: att skolans bibliotek till viss del görs om till klassrum, att det blir trångt och påfrestande för elever och lärare, men framförallt att en redan sliten skola, nu slits mer än nånsin.

Men skolchefen Anna Sundström menar att Lundenskolan ska få kompensation för detta.

– Det kommer göras en inventering av skolgård och lokaler och den här inventeringen ska göras i vår eller höst, så jag hoppas de ska se att det händer lite där också, säger Anna Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista