Lisa Rylander från Lerdala pluggar på College of Europe i Belgien. Foto: Christopher Johansson / P4 Sakraborg Sveriges Radio
VALET 2014

Lisa Rylander pluggar EU-rätt i Belgien

6:34 min

Nu drar det ihop sig för på söndag sker avgörandet i Sverige vad gäller EU-valet. Vi har pratat med utflyttade Skaraborgare hela veckan och nu landar vi till sist i kärnan som är Belgien. Fast nu är hon på hemmaplan, Lisa Rylander från Lerdala.

I ett år har Lisa Rylander studerat på College of Europe. Ett universitet som grundades 1949 av några av de som senare kom att utveckla EU-samarbetet. De 300 studenterna kommer från 50 länder och alla har olika syn på EU.

– Tyskarna pratar om huruvida de ger för mycket till EU medan engelsmännen pratar om EU-skeptisism. Medan vi svenskar och nordbor pratar om miljöfrågor, säger Lisa Rylander.


Hela intervjun med henne hör du i ljudklippet ovan.

Tipsa oss du också!

Vi har hittat våra egna EU-korrar genom publiktips och publiknätverk. Var med och påverka innehållet i radion du också. Gå med i vårt publiknätverk!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista