Översvämning, radiotystnad och nedfallna träd i ovädrets spår

Under måndagen härjade regn och åska i stora delar av Skaraborg. I hela Västsverige utfärdade SMHI en klass 1-varning och under en timme tystnade P4 Skaraborg av ett åsknedslag.

På köpcentrumet Commerce i Skövde har det strömmat in regnvatten på golvet och personal fick arbeta med att sopa och suga upp vattnet.

Räddningstjänsten i Skövde åkte ut på flera automatlarm, men det fanns inga rapporter om allvarliga tillbud på grund av ovädret.

Däremot blåste flera träd ner på vägarna runtom i östra Skaraborg som orsakat trafikproblem, det uppger räddningstjänsten. Bland annat vid Horsås och på Alphyddevägen utanför Skövde låg träd på vägen och i Lyrestad utanför Mariestad orsakade så träffades ett träd av blixten vilket orsakade en markbrand. Den kunde snabbt åtgärdas.

Hur drabbades du? Skicka in din bild till nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se  Eller mms:a den: då skriver du p4ska, gör ett mellanslag och skriver var bilden är tagen. Skicka till nummer 72250.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista