Speedway

Örnarna vann igen - bäddat för rysare

1:49 min

Den svaga publiksiffran på 390 åskådare såg Örnarna besegra Hammarby med klara 57-33 vilket bäddar för en riktigt spännande avslutning på torsdag.

Peter Karlsson beskrev gårdagens möte med Valsarna som "riktigt bra sport", något de flesta är beredda att hålla med om. Matchen mot uppgivna tabelljumbon Hammarby var dock ett riktigt sömnpiller där hemmalaget var alldeles för överlägset.

Hammarby kom till Grevby med fem förare och i fyra heat tvingades laget ställa upp med blott en förare.

Peter Karlsson och Pawel Miesiac visade vägen med en "femetta" i det första heatet för Örnarna och sedan rullade det bara på.

Örnarna plockade därmed tre nya poäng och klättrar förbi Masarna och tar sig upp på den där fjärde platsen som ger den sista biljetten till slutspelet. Örnarna har 14 poäng - Masarna har tolv.

Men det är en omgång kvar. Nästa torsdag avslutar Örnarna i Malmö då man gästar Gnistorna. Masarna avslutar borta mot Hammarby. Örnarna har numera avgörandet i egna händer.

En seger mot Gnistorna gör att saken är klar oavsett resultat mellan Hammarby och Masarna. Förlust för Örnarna samtidigt som Masarna vinner gör att Örnarna missar slutspel. Oavgjort för Örnarna samtidigt som Masarna vinner skulle göra att poängkvoten avgör.