VALET 2014

SD möttes av vända ryggar

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson möttes av vända ryggar när SD:s valturné kom till Skövde idag på förmiddagen. 

Ett hundratal personer hade kommit till valmötet på Eric Ugglas plats idag på förmiddagen för att lyssna på Jimmie Åkesson. Det hela bevakades av ett 30-tal poliser och det fanns flera dialogpoliser på plats.

När Jimmie Åkesson började prata vände ett 20-tal personer ryggen till, och stod så under hela talet. De flesta kom från Ung Vänster. 

– Vi vänder dem ryggen för att de är rasister. Det finns ingen sanning i det de säger, säger Adam Ahlin från Ung Vänster.

Jimmie Åkessons tal handlade en hel del om jobb, han propagerade för höjd a-kassa, bättre infrastruktur och mer personal inom vården. Finansierat av en förändrad asylpolitik.

– Det är dags att vi börjar prioritera välfärden framför asylpolitiken, sade han och menade att det inte är rimligt att fattiga ska kunna komma till Sverige för att få samma levnadsstandard som svenskarna utan att hjälpen istället ska ges på plats.

Efter en timme drog valturnén vidare till Motala.