Fotboll - Div.2

Gauthiod tog tredje raka segern

Tabelltvåan Gauthiod besegrade Lärje/Angered med 1-0 efter att Valon Gashi avgjort för Grästorpslaget med en kvart kvar att spela. 

Segern var Gauthiods åttonde på hemmaplan och i den kategorin är man bäst i serien. Men i den fullständiga tabellen är Carlstad United seriens gigant.

Ett lag som gästade Tibro den här dagen, men trots att Tibro AIK tog ledningen genom Ludvig Fritzon tidigt i den andra havleken lyckades serieledaren Carlstad United vända och vinna med 2-1.

Det betyder att United behåller Gauthiod på behörigt avstånd i tabellen. Försprånget är på nio poäng med sex omgångar kvar att spela. För Tibro AIK:s del betyder förlusten mot Carlstad United att man ligger tia i tabellen, med tre poäng fler än Åmål som huserar på negativ kvalplats.

Ett tredje skaraborgslag var i farten i division 2-fotbollen under lördagen. Tabellfemman Lidköpings FK gästade Torslanda där man hamnade i underläge efter en halvtimme, men LFK jobbade både in en kvittering och ledningsmål mellan matchminut 80 och 83. Dessvärre kvitterade Torslanda på tilläggstid och lagen fick dela på poängen.