HANDBOLL

Skövde HF vann den egna cupen

1:33 min

Skövde HF vann sin egen cup, Annliz cup, då man finalbesegrade VästeråsIrsta HF med hela 29 -18. Skövde vann alla sina sina matcher och gjorde ett mycket gott intryck under helgens spel.

Skövde HF gick obesegrade genom Annliz Cup efter att ha besegrat VästeråsIrsta HF med 29-18 tidigare idag.

Det var en ganska defensiv och mål snål historia till en början, båda lagen hade sina lägen men en blandning utav bra målvaktsarbete och bristande precision i avsluten gjorde att inget utav lagen riktigt kunde dra ifrån i matchen.

--Det kändes som om vi kände på varann lite i början av matchen och missade lite lägen och vi fick inte riktigt trycket i anfallsspelet och kontringarna dit vi ville, sa Mikaela Johansson i Skövde HF angående den sega starten.

Men när andra halvlek började så var det Skövde HF som öppnade starkast. Och man släppte aldrig taget om matchen.

--Vi egentligen bara att vi skulle tro på våran spelidé, gå fullt ut och jobba hela matchen ut, sa Mikaela Johansson var vad som sades i Skövde HFs omklädningsrum inför andra halvlek.

Mikaela Johansson blev även utsedd till matchens lirare från Skövde HF efter att ha briljerat i anfallszon och stått för åtta fullträffar.

– Jag tycker jag har växt in i den här turneringen, jag hoppas att det fortsätter åt samma håll, sa hon på frågan om hur hon känner sig inför den kommande säsongen.

Damernas Elitserie i handboll börjar den 18:e September och enligt Magnus Frisk som är tränare i Skövde HF så är segern i Annliz cup lite utav ett kvitto på att dom är på rätt väg.

--Känslan är ju givetvis positiv efter att man får en bekräftelse på att vi kan vinna och att vi kan bevisa att vi håller på en relativt hög nivå,  menar vidare Magnus Frisk.