Eclund trakasserad efter debatten

1:10 min

Sedan tisdagens politikerduell mot Sverigedemokraterna har e-postkorgen och mobilsvaret fyllts av mindre trevliga budskap till Tibros riksdagskvinna Annika Eclund (KD).

Budskapen som fyllt inkorgarna hos Annika Eclund de senaste dagarna går mestadels ut på att hon är en slampa som inte har rätt att existera. Ganska hårda ord att matas med, för vem som helst.

– På något sätt blir man lite luttrad. Naturligtvis borde jag polisanmäla det, men jag väljer att skjuta bort det just nu och fokusera på det positiva, säger hon.

Trakasserierna eskalerade efter tisdagens politikerduell här i P4 Skaraborg där hon mötte Sverigedemokraternas Hanna Wigh i en stundtals ganska aggressiv debatt. Själv är hon övertygad om att de anonyma avsändarna finns i "svansen" kring Sverigedemokraterna.

– Sverigedemokraterna har ett bihang som sitter och bevakar allting. Så fort man har sagt någonting i invandrarfrågan så får man ett helt sjok med sådan här respons, säger hon.

Är det ett hårdare klimat i den här valrörelsen än tidigare?

– Ja, det är det. Det bekymrar mig att man i en demokrati måste väga sina ord på guldvåg innan man vågar säga någonting.