SPEEDWAY

Örnarna missade slutspelet

3:14 min

Örnarnas säsong blev ett misslyckande. Det står klart efter att Mariestadslaget missade slutspelet efter förlust i den sista omgången borta mot seriesegrarna Gnistorna med 42-48.

Det var en mycket dramatisk match mellan Gnistorna och Örnarna som utspelade sig i Malmö och Mariestadslaget hade chansen till att nå slutspelet ända fram till sista heatet där hela säsongen ställdes på sin spets.

Avgörandet kryddades extra av att tre bröder ställdes mot varandra i det femtonde heatet. Peter och Magnus Karlsson i Örnarna mot brorsan Mikael Max i Gnistorna.

Hade Örnarnas Karlssonbröder fixat en 4-2 seger hade sluspelsplatsen var i hamn men istället tog Mikael Max och Peter Ljung en femetta och besvikelsen blev total i Örnlaget.

Örnarna hade som mest en sexpoängsledning i matchen (30-24) men när Jacob Thorssell vurpade i det tionde heatet efter att ha blivit störd av lagkamraten Pawel Miesiac så vände Gnistorna på tillställningen.

Samtidigt som Gnistorna besegrade Örnarna så slog Masarna Hammarby med 48-42 och därmed stod det helt klart att Mariestadslaget kört färdigt för den här säsongen.

En klar missräkning för Örnarna som kalkylerat med slutspel, men laget har haft en skadefylld säsong där heatledaren och nyförvärvet Daniel Davidsson försvann redan innan premiären då han bröt benet i en krasch.