Klubben passade också på att fira sitt 20-årsjublieum. Foto: Matilda Ljungkvist/SR

Kör åtta mil för att bli av med kontanter

3:54 min

Mölltorp/Breviks AIF tvingas lägga mycket tid och kraft på att hantera kontanter. Därför följer klubben med intresse den utredning som Västergötlands idrottsförbund håller på med och som syftar till att hitta en lösning på problemet. 

P4 Skaraborg har tidigare berättat om de problem det alltmer kontantlösa samhället skapar för idrottsföreningar. Västergötlands idrottsförbund är just nu i full färd med att utreda och söka efter en lösning på problemet. En förening som berörs av problemen och också engagerat sig i projektet är Mölltorp/Breviks AIF.

– Banken i Karlsborg tar absolut inte emot kontanter och Swedbank tillåter bara fyra gratisinsättningar per år. Det räcker inte för oss, säger Lotta Karlsson, kassör i föreningen.

– Vi har två kanslister som sköter insättningarna. De kör fyra mil till Skövde och använda en automat för att få in pengarna. Ibland är maskinen trasig, och då har man kört åtta mil helt onödan.

Att köpa in en kortläsare är inget alternativ för klubben. Dels är kostnaderna för höga och dels ligger Mölltorps IP invid Tumlan vilket gör att mobil- och datatäckning inte går att förlita sig på.

– Vi har 15 minuter på oss i paus då besökarna ska "utfodras". Då måste vi kunna lita på att utrustningen fungerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista