K-G Bynke (FP) och Fredrik Nordström (S).

Minoritet hoppas styra Skara med alliansens samförstånd

3:19 min

Det blir  minoritetsstyre med socialdemokratisk ledning i Skara även de kommande fyra åren. Men kanske med mindre käbbel och konfrontation. 

Socialdemokraterna och bland andra Folkpartiet säger sig ha startat en dialog med den borgerliga oppositionen om ett bättre samarbetsklimat.

– Skara ligger dessvärre i topp i någon tabell över "Sveriegs bråkigaste kommuner." Men vi har tillsammans med andra partier kommit överens om att hjälpas åt för ett bättre samarbetsklimat, säger Fredrik Nordström.

Intresset för ett bra samarbetsklimat kommer sig av att det parlamentariska läget i Skara är som på många andra håll. Det finns ingen tydlig majoritet. Det blir nu fortsatt minoritetsstyre med Socialdemokraterna, Folkpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Moderaterna och Centern har klargjort att de går i opposition. Fredrik Nordström blir kvar som kommunalråd, Elisabet Stålarm (M) tar posten som oppositionsråd eftersom Charlotte Nordström lämnar toppolitiken.

– Vi vill alla Skaras bästa. Nu måste vi från alla håll bli bättre på att respektera och lyssna på varandra, säger Fredrik Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista