1 av 4
Trängregementets chef Lennart Thomsen tycker att det är ett mycket välkommet tillskott. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
2 av 4
Trängregementet i Skövde får 50 nya soldater. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
3 av 4
Alexandra Garrido Jaque är en av de nyexaminerade soldaterna och som kommer börja arbeta på Trängregementet. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
4 av 4
Utdelning av examensbevis till de nya soldaterna. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg

50 nya soldater till Trängregementet

"Ett mycket välkommet tillskott"
1:32 min

Trängregementet i Skövde stärker förbandet och anställer 50 nya soldater. Soldaterna har gått tre utbildningar och idag så hölls en ceremoni på Trängregementet där soldaterna tog sin examen innan de kan börja sitt nya jobb.

Lennart Thomsen är chef för Trängregementet och menar att de 50 nya soldaterna är en del av ett långsiktigt arbete.

– Det ingår i våran plan om tillväxt där vi fram till 2020 håller på att bygga upp regementet till sin fulla styrka. Det särskilt viktigt just nu då vi har den pågående insatsen i Mali och dels ska vi från årsskiftet stå i beredskap för Battlegroupen och då är detta ett mycket välkommet tillskott.

Trängregementet fick idag 50 nya soldater och är en god bit på vägen till en full styrka. 35 av soldaterna får fast anställning och 15 stycken får en tidsbegränsad anställning. Men enligt Lennart Thomsen behövs det många fler. 

– När det gäller kontinuerligt tjänstgörande så behöver vi ungefär 150 soldater till. När det gäller tidsvis tjänstgörande så är det nästan 1000 stycken så att vi har en bit kvar och gå. 

Trängregementet kommer att fortsätta med att göra två likadana utbildningsomgångar per år tills det att regementet är uppbyggt till full styrka. Några av utbildningarna soldaterna har gjort är en fortsatt soldatutbildning och en förbandsutbildning bland annat. Menig Alexandra Garrido Jaque är en av soldaterna som idag tog examen och som ska börja på Trängregementet och hon var nöjd efter examen.

– Det känns bra men lite overkligt. Det har varit väldigt tufft för mig så jag är väldigt stolt.

Vad kan ni nya soldater tillföra regementet? 

– Liten yngre generation med lite andra ideal kanske. Vi är inte så fast vid traditioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".