Grästorp

13-åriga Hanna får Grästorps A-lag att spela för rosa bandet

0:50 min

Eftermiddagens division 1-match mellan Grästorp och Kumla går i färgen rosa. Snart 13-åriga Hanna Svensson fick med sig hela A-laget som kommer bära rosa bandet symboler på matchtröjorna.

Hanna Svensson, som själv spelar hockey i Grästorps IK i U14-laget och i Trollhättans damlag, ville slå ett slag för bröstcancerforskningen och Rosa Bandet.
– Jag tycker att det är en hemsk sjukdom och ville göra någonting åt det!

Hanna har själv följt sjukdomen på nära håll och när hon fick idén kring insamlingen och rongde upp A-lagets tränare Anders Spaak så var han direkt positiv:
– Han tyckte att det var jättebra att göra något, de ville spela med rosa tejp på klubborna men det fick de inte för Hockeyförbundet, berättar Hanna.

Istället kommer spelarna och tränarna att bära Rosa Bandet-rosetter och eventuellt rosa armbindlar. Hanna Svensson har även laddat upp med extra prylar.
– Domarna har jag redan pratat med och jag vet att de vill ha på sig rosa bandet. Jag hoppas att Kumlas ledare också vill ha det,  jag tror att de vill det.

Grästorps IK kommer i samband med matchen i Åse och Viste Arena att skänka fem kronor per betalande till Hannas insamling och hon ska själv vara på plats för att samla in pengar.