LIDKÖPING

Söker vittnen till våldtäktsförsök - knivman bar mössa eller keps

Polisen söker vittnen till våldtäktsförsök i Lidköping
1:02 min

Polisen i Lidköping hoppas få in vittnesuppgifter och går nu ut med signalementet på den knivbeväpnade man som utsatte en kvinna i centrala Lidköping för ett brutalt våldtäktsförsök i morse.

 – Det ska vara en man i 35-40 års åldern, cirka 180 lång och normal kroppsbyggnad med mörka kläder och han bar mössa eller keps, säger polisens inre befäl i Lidköping, Carina Andersson till P4 Skaraborg.

Kvinnan larmade själv polisen direkt efter överfallet larmet kom in klockan 05.41 från Stadsträdgården i centrala Lidköping. 
-- Han har också hållit fast henne och skurit upp hennes byxor. Hon lyckas undkomma genom att sparka mannen. Hon är lindrigt skadad, säger inre befäl.

Kvinnan rispades även flera gånger i ansiktet med kniven.

Länskriminalpolisen har nu tagit över utredningen som rubriceras som försök till våldtäkt. Polisen hoppas nu komma i kontakt med vittnen som kan ha sett överfallet i Stadsträdgården tidigt i morse:
– Då är vi tacksamma om man ringer 114 14 och begär inre befäl i Lidköping så tar vi emot uppgifterna, säger Carina Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".