Skara HFs Petra Skogsberg var ostoppbar för gästande Strands IF. Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg
Handboll

Storseger för Skara HF

Petra Skogsberg: Nu får Boden passa sig
2:58 min

Efter 30 minuter spelade så såg matchen ut att kunna sluta hur som helst. Men Skara HF stod för en andra halvlek i toppklass, något som resulterade i att man kunde besegra gästande Strands IF med 33-21 i handbollsallsvenskan för damer.

Efter segern i premiärmatchen mot Kroppskultur så har det gått trögt för Skara HF. Efter två raka förluster i Skåne så hoppades man på att vända den negativa trenden när man återvände hem till Skara Idrottshall för att ta emot Strands IF.

Men trots revanschlusten och det stora stödet från hemmapubliken så spelade man inte särskilt bra. Slarvigt spel i framför allt försvaret gjorde att man inte kunde hålla undan Strands IF, som även kunde ta ledningen vid flera tillfällen. Första halvleken slutade 14-11 till Skara.

Inför matchen snackades det om "proppen ur". Och det var exakt vad som hände i andra halvlek. Det var ett Skara HF utan någon som helst nåd som äntrade planen. Man bildade en ogenomträngbar mur i försvaret, man hade en målvakt i Emma Hultborg som stoppade de få skotten som Strand kunde avlossa, samtidigt som spelare såsom Petra Skogsberg stod för ett målskytte av rang.

Matchen slutade 33-21.

– Vi står bra bakåt, dom lyckas inte riktigt med dom här slumpmålen som går in i första halvlek. Vi trycker på allt och gör en hel del andrafasmål så det känns riktigt kul, Skara HFs Petra Skogsberg om klasskillnaden mellan lagen i den andra halvleken.

Matchen innebar även comeback för den finske landslagsspelaren Alexandra Roos som återvände efter en tids skadebekymmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".