Kristian Svensson IFK Skövde efter förlusten mot Eskilstuna Guif. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Handboll

IFK Skövde föll mot GUIF

Kristian Svensson IFK Skövde: Vi gör det bra i andra
1:34 min

Det blev förlust för IFK Skövde mot gästande Eskilstuna Guif med 29-31 i herrarnas elitserie i handboll. Hemmalaget gjorde en dålig första halvlek till underläge 12-18 men spelade betydligt bättre i den andra och var uppe i oavgjort 25-25 men gästerna var starkast i slutet. 

IFK Skövde började dock riktigt bra och tog ledningen med 3-0 men sedan var det roliga slut i den första delen av matchen. Guif gjorde fem mål på raken och ställningen var efter dryga tio minuter 3-5. Sedan växte det undan för undan till halvtidsunderläge med sex mål, 12-18.

- Vi gör inte vårt jobb, menar Skövdes sexmålsskytt Kristian Svensson.

Men i paus pratade laget ihop sig och kom ut med nya krafter och gjorde det bra.  Snart var ställningen uppe i 18-20 och hemmapubliken vaknade till liv. Sedan blev det kamp och IFK gick upp till 24-24 och 25 -25 innan Guif kunde ta greppet och vinna med 29-31. Skövde försökte med sju utespelare utan målvakt men lyckades inte och Guifs målvaktsbyte till Lucau blev lite tungan på vågen.

- Vi tar med oss att vi nästan kommer ikapp, menade också Kristian vidare. Guif är ju ändå ett av de starkaste lagen i serien och Skövde gör det bra åtminstone halva matchen.

Det var jämt skägg i hemmalaget men just Kristian stack ut lite. Hos gästerna var Ingolfsson på sex meter svårstoppad och kantskyttarna Daniel Pettersson och Mathias Tholin gör det bra. Även niometersspelarna är svårstoppade ändå spelade inte Helge Freiman i dag. 

Skövde-Guif   29-31((12-18))

Skövde: Kristian Svensson 6, Rasmus Wremer 5 (1), Markus Stegefelt 4 (1), Jonas Samuelsson 3, Linus Lake 3, Mattias Obermüller 2, Alfred Ehn 2, Adam Samuelsson, Jonatan Eriksson, Joel Järlfors, Charlie Röxner. Guif: Daniel Pettersson 6 (1), Atli Ævar Ingolfsson 6, Viktor Östlund 4, Mathias Tholin 4, Robin Andersson 3, Jesper Lindgren 3, Emil Andersson 2, Daniel Ekman 2, Rickard Åkerman.

Publik: 1702

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".