1 av 2
Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg
2 av 2
En del av cykelbanan som går upp till Snapen. Foto: Kristoffer Hilmersson/P4 Skaraborg

Mariestadsbor vill ha tänt runt Snapen

"Jag skulle nog inte känna mig trygg"
1:13 min

I Mariestad ska kommunen släcka ner gatubelysning på vissa sträckor för att spara in pengar. En av sträckorna som ska släckas ner är cykelvägen som går till Snapen. Det vill inte Mariestadsbon Agneta Markusson som ibland går där med hennes hund Silje.

Agneta Markusson från Hässlerör brukar rasta sin hund runt omkring Snapen och hon tycker att det är tråkigt att kommunen nu ska släcka ner gatubelysningen på cykelbanan som går dit.

– Jag tycker att det är synd för det är många som går och cyklar här. Jag går ofta med hunden här, kanske inte just på cykelbanan men man möter alltid någon här, säger Agneta Markusson. 

– Det är inte bra tycker jag. Jag tycker de borde ha det belyst här så man ser, säger Elin som är ute och går på cykelvägen med sin familj.

De personerna jag träffar här på cykelbanan på väg till Snapen är ganska stämmande överens om att de tycker det är tråkigt att kommunen ska släcka ner cykelbanan. Cykelvägen som går upp till ett motionsspår bland annat går parallellt med en bilväg- men inte heller den är upplyst. Och de som jag träffar här på cykelbanan skulle inte vilja gå här när det är mörkt.

– Jag skulle inte gå på cykelbanan på kvällen när det är mörkt. Då känner jag mig inte säker, säger Agneta Markusson.

En annan kvinna från Mariestad som vill vara anonym håller med och säger att hon inte skulle känna sig trygg här när det är mörkt.

– Nej jag skulle nog inte känna mig trygg, det behövs nog lite belysning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".