Thomas Fogdö föreläser om motivation

12 min

Thomas Fogdö var en framstående utförsåkare när han, 1995, 25 år gammal föll under ett träningsåk och bröt ryggen. Idag är han rullstolsburen och föreläser bland annat om motivation, mål och mental träning. 

Thomas Fogdö gästade programledaren Ewa Ohlsson i P4 Direkt-studion under tisdagseftermiddagen. Han berättade om livet efter olyckan där han blev förlamad från midjan och nedåt.

- Tunga dagar är det lätt att hänga upp sig på fånigheter, sa han bland annat.

Under dagarna på sjukhus efter olyckan fick Thomas Fogdö en tavla från Gunde Sven med budskapet "Ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid".

- Då gillade jag inte alls budskapet, men nu vet jag att det stämmer.

Thomas Fogdö berättade för P4 Skaraborgs lyssnare om hur han nu föreläser om motivation och mental träning, och han berättade om hur det är att vara pappa när man sitter i rullstol.

- Från att ha ganska bra koll på mig själv, helt plötsligt ha tre individer som blir viktigare än allt annat och där jag inte har koll... och jag vet inte hur de agerar. Det har varit lite halvknivigt ibland, sa han.

Thomas Fogdö är inbjuden av Bröstcancerföreningen Agatha i Skaraborg och föreläser i S:ta Helena kyrka kl 18.00 i kväll. All kollekt går till Bröstcancerfonden.