Elfsborgs manager Klas Ingesson. Foto: Sveriges Radio

Fotbollslegendaren Klas Ingesson dog i natt

Förre landslagsspelaren i fotboll, Klas Ingesson dog i natt, enligt uppgifter till Jönköpings-Posten. 

Ingesson drabbades 2009 av kronisk blodcancer. I slutet av 2010 mådde han bättre och anlitades som juniortränare i Elfsborg. När Jörgen Lennartsson fick sparken som A-lagstränare i slutet av förra säsongen utsågs Ingesson till hans ersättare.

På grund av medicineringen blev Ingessons skelett skört och han har i år brutit både armen och benet och med året har Ingessons tillstånd blivit sämre.

Immunförsvaret blev kraftigt nedsatt och när han för en tid sedan fick en svår förkylning tvingades han sluta som tränare för Elfsborg. Han tog beslutet för knappt två veckor sedan eftersom, som han sa "inte kunde ge 100 procent för laget".

 I en intervju i P4 Sjuhärad i somras talade Klas Ingesson ut om cancern och stödet han fått.

– Man kan fixa mycket genom sig själv, men måste också ha någon som pushar en. För till slut kommer du till en återvändsgränd och då måste du ha någon jävel som eldar på lite, säger Klas Ingesson.

När Elfsborg spelade sista hemmamatchen för säsongen i helgen så hyllade spelarna i Elfsborg Ingesson med att bära speciella Klas Ingesson-tröjor. Själv kunde han inte vara på plats under hyllningarna.

Ingesson blev en stor profil under fotbolls-VM 1994 där Sverige tog brons och där han fick sitt stora genombrott. Ingesson var känd som en spelare som alltid kämpade på planen. 

Han lämnar nu efter sig frun Veronica och deras två söner. Han blev 46 år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".