Glada finalvinnare i Vi i femman 2014 är Otto Åberg och Hedda Roswall från Norrbackaskolan i Visby. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Vi i femman - anmäl din klass till uttagningstestet

Kim Ohlsson: På A svarar jag....
6:10 min

Den femte november genomförs uttagningen till Vi i femman 2015, där cirka 75 procent av alla landets femteklasser deltar i Sveriges största kunskapstävling. Ännu finns det möjlighet för alla femteklasser att anmäla sig.

– Jag kommer att ställa 25 frågor i programmet som varje elev får svara på på svarsblanketter med 1, X eller 2, därefter rättas svaren och kvar får vi 200 klasser som sen får vara med och tävla nästa år, säger Kim Ohlsson programledare för uttagningstestet.

De åtta bästa klasserna i Skaraborg får sen vara med i radiotävlingen och kan sen bli Sveriges smartaste femteklass och vinna pengar till klasskassan.

–  Man får en chans i livet att vara med i Vi i femman och de som varit med säger att det var roligt att visa vad man kan och har lärt sig i skolan, säger Kim Ohlsson.

Programmet sänds i SVT:s Barnkanalen den 5/11 kl. 10.00 eller på viifemman.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".