Männen hade på sig bak- och framvända baddräkter där de stoppade in tandborsthuvudena. Foto: Polisen

Tandborsttjuvar i baddräkt dömda

Två män som stal tandborsthuvuden för tusentals kronor genom att gömma dem i baddräkter, dömdes idag till fängelse av Skaraborgs tingsrätt.

I slutet av juli i år stal en 39-årig tandborsthuvuden för nästan 4 800 kronor i en butik i Malmö. 

Några veckor senare, den 8 september i år, tog han sedan med sig en 27-åring och begick stölder i tre olika butiker på en dag. Männen tog på sig uppskurna baddräkter och använde dem som gördlar under sina kläder. 

På Ica Maxi i Falköping rev de ner hela stänger med tandborsthuvuden i sin korg och gick bort till brödet, där ett vittne såg hur de snabbt stoppade tandborsthuvudena under kläderna. På liknande sätt gjorde de sedan både i ytterligare en butik i Falköping och på Överskottsbolaget i Borås. Totalt handlar det om tandborsthuvuden för över 19 000 kronor. 

39-åringen döms för alla fyra stölderna till fyra månaders fängelse, medan 27-åringen får straffet tre månaders fängelse för de tre stölder där han varit med. Båda döms också till utvisning efter avtjänat straff och förbjuds att komma tillbaka före år 2019. 

Tills att de börjar avtjäna sina fängelsestraff så ska de sitta kvar i häktet, enligt Skaraborgs tingsrätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".