1 av 2
2 av 2
Lill-Babs och Lotta Bromé i P4 Direkt. Foto: Mikael Hjerpe/Sveriges Radio P4 Skaraborg

Video: Lill-Babs på turné - med Bromé

Bromé guidar "Lill-Babs"på scen och i Skövde
20 min

"Lill-Babs 60 år på scen" heter föreställningen som Barbro Svensson och Lotta Bromé turnerar med just nu. Ikväll uppträder de i Skövde. Men först besökte de P4 Direkt...

Lill-Babs och Lotta Bromé träffades första gången redan 1966 - i Skövde. Det avslöjade Lotta Bromé när hon och Lill-Babs hälsade på Ewa Ohlsson i P4 Direkt-studion.

- Det som är roligt är den där sista låten... det är faktiskt Abba som doar på den, berättade Lotta Bromé efter att Ewa Ohlsson spelat ett Lill-Babs-poperi i början av programmet.

Lill-Babs nickade instämmande och sköt in att hon under dagen lärt sig allt om Lotta Bromés Skövde. Sedan berättade hon hur kontakten dem emellan tog fart:

- Jag har lysnnat på Lotta som många andra. Och jag har ringt... egentligen brode jag gjrot det varje dag... men jag har ringt och talat om för henen i bland hur bra hon är, sa Lill-Babs. 

Nu är de ute på turné tillsammans i tre veckor med showen "Lill-Babs 60 år på scen".

- Vi har väldigt roligt, berättade de båda två för radiolyssnarna.

Hela intervjun med "Lill-Babs" och Lotta Bromé hör du i ljudfilen här ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".