Claes Hansson, vd för Götenehus. Foto: Marthina Stäpel / P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Vinden har vänt för Götenehus

"Mycket talar för att marknaden kommer öka"
1:29 min

Efter några tuffa år och många varsel så ser det nu ut som det har vänt för Götenehus. I veckan släpptes det en ny delårsrapport som visade en fortsatt ökning och företaget har ökat sin nettoomsättning i år med 5,8 procent.

Claes Hansson är VD och koncernchef för Götenehus och han säger att vändningen till stor del beror på bostadsbristen i Sverige.

– Det har varit ett oerhört lågt byggande i flera år och även ett historiskt lågt byggande. Det har lett till att det har blivit bostadsbrist. Nu finns det i princip ingen kommun i Sverige som har tomma bostäder. Nu har marknaden därför sakta kommit tillbaka och växer. Så nu har vi full beläggning och resultaten blir bättre och bättre så just nu så känns det bra.

Efter att ha halverat sin personal de senaste tre-fyra åren så ser det nu ut att vända för Götenehus. Årets rapport visade att nettoomsättningen uppgick till 435 miljoner kronor, det är en ökning med 5,8 procent. Och ökningen har betytt nya anställningar för företaget.

– Vi varslade sista gången hösten 2013. Av de som gick då så har vi återanställt cirka 10 personer här i Götene och vi har ett fåtal rekryteringar som vi håller på med. Mycket talar för att marknaden kommer öka även nästa år så då kommer vi troligen att behöva rekrytera några fler.

– Vi ser positivt på framtiden och vi växer och vi tror att vi har ganska goda marknadsförutsättningar de kommande åren framför oss, säger VD:n för Götenehus Claes Hansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".